B’Norona Quiz #2

Yo. Veel plezier. Doei.

Ronde 0: Gok-ronde
Je hebt na het stellen van de vraag 30 seconden de tijd om je antwoord door te sturen in Whatsapp.

Ronde 1: Plaatjesronde
Je ziet hier 10 plaatjes die te maken hebben met een clubgenoot. Noem de clubgenoot! 1 punt per goed antwoord.
Schrijf je antwoorden op een blaadje en stuur een foto van je antwoorden door per Whatsapp. Je hebt t/m ronde 3 de tijd.

Ronde 2: Algemene kennis
10 vragen over algemene kennis.
Schrijf je antwoorden op een blaadje en stuur een foto van je antwoorden door per Whatsapp.

Vraag 1: Apple kondigde recent de lancering van de iPhone SE aan. In welk jaar werd echter de allereerste iPhone uitgebracht?

Vraag 2: De volgende gebeurtenissen vonden allemaal in hetzelfde jaar plaats, welk jaar was het?
(1) De film ‘De Aanslag’ wint als eerste Nederlandse film ooit een prijs bij de Oscars
(2) Ajax wint de EC-II finale van Lokomotiv Leipzig
(3) De grootste beurskrach ooit vindt plaats en zal later bekend staan als ‘Zwarte Maandag’

Vraag 3: In de film ‘Dude, where’s my car?’ is zo’n beetje iedereen op zoek naar een mysterieus apparaat. Het apparaat wordt omschreven als ‘its a very mysterious and powerful device and it’s mystery is exceeded only by it’s power.’ Hoe heet dit apparaat, en hoe heet het karakter in de film dat het apparaat uiteindelijk weet te vernietigen? (1 punt per goed antwoord)

Vraag 4: In de nieuwste Netflix hitserie ‘The Tiger King’ worden een aantal personen gevolgd die tijgers en andere grote katachtigen als een soort huisdieren houden. Wat is de bijnaam van de geblondeerde, homoseksuele tijgerhouder uit deze serie?

Vraag 5: In welke Italiaanse stad zong Andrea Bocelli recent een versie van het Ave Maria vanuit een lege kerk, vanwege het corona virus?

Vraag 6: Hoe heet de bedenker van het bordspel ‘Kolonisten van Catan’?

Vraag 7: In de kookterminologie betekent dit woord ‘in reepjes’ of ‘in reepjes gesneden’. Het is afkomstig uit het Frans. Welk woord zoeken we?

Vraag 8: Raymond van Barneveld verloor in een waanzinnige wedstrijd van Michael van Gerwen tijdens de halve finale van het WK Darts 2017. De wedstrijd ging de boeken in als de beste wedstrijd ooit op een WK, mede doordat de heren het beste gecombineerde gemiddelde ooit scoorden? Hoe hoog was dit gecombineerde gemiddelde? Je mag er 3 punten vanaf zitten. (we zoeken dus de optelsom van beide gemiddeldes)

Vraag 9: Wat voor dier is Dolly, de vriendin van Boes uit de gelijknamige tekenfilmserie?

Vraag 10: Een legering is in de scheikunde een homogeen mengsel tussen een metaal en een ander element. Een van de bekendste legeringen is messing. Uit welk metaal en welk ander element bestaat messing? (0,5 punt per goed antwoord)

Tussenronde : Blitzronde
Je krijgt een categorie te horen. Je krijgt 1 minuut de tijd om zoveel mogelijk antwoorden op te schrijven. Je krijgt 0,25 punt per goed antwoord, MAAR: als er één fout antwoord tussenzit krijg je 0 punten.
Schrijf je antwoorden op een blaadje en stuur een foto van je antwoorden door per Whatsapp.

Ronde 3: Sport
10 vragen over sport.
Schrijf je antwoorden op een blaadje en stuur een foto van je antwoorden door per Whatsapp.

Vraag 1a: In hoeveel verschillende jaren werd sinds de oprichting van de Eredivisie een club buiten de huidige traditionele top-3 kampioen van Nederland?

Vraag 1b: En noem de 2 clubs die nu niet meer bestaan die dit minstens 1x flikten (half punt per goed antwoord)

Vraag 2: Pieter van den Hoogenband ging in 2008 op voor de legendarische triple: 3x op rij olympisch kampioen worden op de 100 meter vrije slag. Uiteindelijk lukte dit helaas niet. Hoeveelste werd hij in de finale, en wie won de finale wél? (punt per goed antwoord; achternaam winnaar voldoende)

Vraag 3: Hoe heet de huidige bondscoach van zowel het mannen als het vrouwen shorttrack team?

Vraag 4: Wie was de eerste non-Europese winnaar van de Tour de France?

Vraag 5: In 1996 won de Nederlandse hockeyploeg de gouden medaille bij de mannen tijdens de Olympische Spelen in Atlanta. Wie was destijds de bondscoach?

Vraag 6: Recent werd aangekondigd dat het Amerikaanse voetbal er een nieuwe club bijkrijgt. Deze club heeft als naam een knipoog naar Nederland. Hoe gaat deze nieuwe club heten, en in welke Amerikaanse stad zullen zij hun thuiswedstrijden afwerken? (1 punt per goed antwoord)

Vraag 7: Welke voetballer zoeken we op basis van dit clubprofiel?
1988-1997 Volendam
1997-1998 Sunderland
1998-2000 Feyenoord
2000-2001-Vitesse
2001-2004 Feyenoord
2004-2006 PSV
2006-2008 NAC Breda

Vraag 8: Hoe heet de Nederlandse schermer die op de Olympische Spelen van 2008 de kwartfinale haalde?

Vraag 9: Dorian van Rijsselberghe beeindigde in 2020 zijn carriere nadat hij tijdens het WK windsurfen werd afgetroefd door een andere Nederlander. Wat is zijn naam?

Vraag 10: Sinds de introductie van de Open Era in 1968 heeft slechts één Franse tennisser en één Franse tennisster Roland Garros weten te winnen (lekker voor ze). Wie waren deze man en vrouw? (1 punt per goed antwoord)

Ronde 4: De B’Norona muziekronde
10 wereldhits door de jaren heen. Niet het origineel, maar een instrumentale versie. Benoem de artiest en de titel van het originele liedje.
Schrijf je antwoorden op een blaadje en stuur een foto van je antwoorden door per Whatsapp. 1 punt per goed antwoord.

Nummer 1:

Nummer 2:

Nummer 3:

Nummer 4:

Nummer 5:

Nummer 6:

Nummer 7:

Nummer 8:

Nummer 9:

Nummer 10:

Ronde 5: IMDB-ronde
Je krijgt 10 omschrijvingen en hints over (wereld)beroemde films en series. Raad de film of serie die hoort bij de omschrijving.
Schrijf je antwoorden op een blaadje en stuur een foto van je antwoorden door per Whatsapp.

Vraag 1: Denise Richards wordt met haar team naar een andere planeet gestuurd om aliens kapot te schieten in deze classic van Paul Verhoeven. IMDB rating 7.2

Vraag 2: Detective Lee uit Hongkong moet zogenaamd samenwerken met FBI agent James Carter om een ontvoering van de dochter van een Chinese consul op te lossen. Komedie actiefilm uit 1998, geregisseerd door Brett Ratner.

Vraag 3: Michael J Fox speelt de nogal studentikoze zoon Alex Keaton van een hippie echtpaar in deze Amerikaanse hitserie. Er worden 7 seizoenen gemaakt.

Vraag 4: Jackie Moon is eigenaar-coach-speler van de basketbalclub Flint Michigan Tropics en probeert zijn club de NBA in te helpen. Hoofdrolspeler speelt ook in Wedding Crashers. IMDB rating 5.8

Vraag 5: Een milieuactiviste probeert het bedrijf Wade Corporation te dwarsbomen met het bouwen van vastgoed op een beschermde plek, maar wordt per ongeluk verliefd op de eigenaar George Wade, die gespeeld wordt door een Engelse acteur.

Vraag 6: Gepensioneerd CIA agent Frank Moses wordt achternagezeten door zn oude werkgever omdat hij teveel weet over geheime missies. Hij is gekenmerkt als retired and extremely dangerous. Met Morgan Freeman.

Vraag 7: Charlie Sheen speelt in deze serie een therapeut die soms zelf meer issues heeft dan zn patienten.

Vraag 8: Op de filmposter van deze kaskraker ligt Uma Thurman een peukie te roken op bed. IMDB rating 8.9.

Vraag 9: Een tiener wordt verdacht van de moord op zijn vader. Een dozijn woedende mannen moet als jury beoordelen of hij schuldig is. Film uit 1957, staat in de top-10 hoogste IMDB-ratings aller tijden.

Vraag 10: Een stel vrienden speelt samen in een voetbalteam bij Swift Boys in deze Nederlandse hitserie.

8.294 gedachten over “B’Norona Quiz #2